Meditatieve yoga

In deze vorm van yoga leer je om je vanuit stilte en aandacht te verbinden met datgene wat er is. Yoga betekent verbinding. Het diepste niveau waarmee je kunt verbinden is jezelf, je (be)ziel(ing), je levensenergie, door alle – vaak onbewuste - lagen van overtuigingen, patronen of mechanismen heen. Meestal herkennen we deze als spanning, een onregelmatige ademhaling, overmatig denken of andere vormen van ongemak. De houdingen en oefeningen brengen je in de gelegenheid met dit alles in contact te komen. Door met liefde en aandacht te luisteren en aanwezig te zijn kan energie die is geblokkeerd is weer zijn oorspronkelijke weg vervolgen. Wat we dan kunnen ervaren is o.a. meer energie, openheid, rust, inspiratie of liefde in ons leven.   

Yoga is geen methode, systeem of techniek die je aanleert maar gaat over het verbinden met je eigen wijsheid. Het bewust worden van wat je bent (en niet bent), het (weer) vertrouwen op je gevoel, je lichaam en de signalen die het geeft.    

Elke les duurt 1,5 uur en bestaat naast yoga houdingen o.a uit meditatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De opbouw van de lessen is zodanig dat je je eigen tempo en intensiteit kunt bepalen. De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden, voor vrouwen als mannen toegankelijk.

Op verzoek is een priveles met 1 of meerdere personen ook mogelijk. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“De yoga vorm die Manon geeft is een langzame, meditatieve yoga. Ik heb erdoor geleerd om de subtiele veranderingen in mijn lichaam op te merken en meer bewust te zijm. Tijdens de les volg ik met mijn aandacht en adem de instructies van Manon en ik voel en weet dat zij ziet wat zich afspeelt bij iedereen in de groep. Ik merk dat aan hoe zij reageert en haar aanwijzingen soms aanpast. Haar kennis over de yoga houdingen in relatie tot het stromend houden van energie is groot. In sommige delen van de les doet zij ook fysiek correcties en laat je op die manier het verschil in de nuances van een houding ervaren.Voor mij zijn de inmiddels 6 jaar dat ik meestal 2x per week naar de yoga ga een voortdurende ontdekkingstocht, naar de werking van energie in mijn lichaam. Naar waar ik door emoties energie vastzet. En naar hoe ik me met mijn aandacht naar die plekken kan toe bewegen om de energiecirkel af te ronden zodat mijn gevoel weer kan gaan stromen. Ik ben mijn lichaam gaan zien als een fantastisch instrument om mijzelf en anderen meer te leren voelen. En ik geloof in de zelfhelende kracht. Ik waardeer de open houding van Manon. Haar steeds weer vernieuwende eigen ervaring past ze toe in de les waardoor de les dynamisch is en steeds weer nieuwe aspecten belicht vanuit eenzelfde uitgangspunt.” –Krijnie-